«Холдинг «Т і С» інвестував в реконструкцію Феодосійського хлібокомбіната близько 4 млн. грн.

Інвестовані кошти дозволили модернізувати хлібпекарське підприємство, яке забезпечує хлібом не тільки мешканців та гостей Феодосії, але й Судака, Старого Криму, Кіровська, інших населених пунктів. Останній інвестиційний проект – запуск нової універсальної лінії з виробництва подових та формових сортів хліба.

Сьогодні в рамках поетапної реконструкції своїх підприємств ЗАТ «Холдинг «Т і С» ввів в експлуатацію нову універсальну лінію з виробництва подових та формових сортів хліба на Феодосійському хлібокомбінаті ВАТ «Кримхліб». На новому обладнанні будуть випікати такі види хліба, як «Степний формовий», «Білий 1 сорт», «Житній заварний». На лінії також планується налагодити випуск нового сорту хліба «Южний еліт», який раніше не випускався на місцевому комбінаті.

Нова універсальна лінія дозволяє не тільки розширити асортимент хліба, а й значно підвищити якість продукції. Спеціальна технологія випікання, автоматизація технологічних процесів значно покращить смакові властивості хліба, а також дозволить подовжити строки його зберігання в домашніх умовах.

Лінія з виробництва подових сортів хліба укомплектована тунельною піччю з посиленою подовою сіткою, що дозволяє випікати подові і формові сорти хліба. Також встановлені нові шафі попередньої та кінцевої ферментації, обладнання для автоматичного вивантажування готової продукції з форм. Усе обладнання ( виробник болгарська компанія «Хранмаш Інженерінг») збудовано з урахуванням енергозберігаючих технологій, завдяки яким підприємству вдалось знизити споживання газу на 70%.

Потужність нової лінії дозволить випікати до 12 т хліба на добу, а проектна потужність Феодосійського хлібокомбіната після введення нового обладнання складає до 60 т продукції щодоби. У покупку нового обладнання та його монтаж ЗАТ «Холдинг «Т і С» інвестував 1,7 млн. гривень. Усього компанія вклала близько 4 млн. грн. в технічний розвиток хлібокомбіната, раніше замінивши лінію з виробництва здобних та булочних виробів, встановивши лінію з виробництва подових сортів хліба.