«Альфред С. Топфер Інтернешенал (Україна)», «Холдинг «Т і С» та «Укрзернопром» підписали Меморандум про співпрацю

x

Сьогодні Генеральний директор «Альфред С. Топфер Інтернешенал (Україна)» Бьорн Штендель, Президент ЗАТ «Холдинг «Т і С» Володимир Слабовський та Перший заступник голови правління ЗАТ «Укрзернопром» Євген Ленг урочисто підписали Меморандум про співпрацю.

Головна мета Меморандуму - стабілізувати ситуацію на ринку зерна та хліба в Україні, сприяти безперебійному функціонуванню вітчизняних хлібопекарних підприємств, а також забезпечити споживачів якісними хлібобулочними виробами у повному обсязі протягом 2007-2008 років. Це перша угода між вітчизняними компаніями та іноземним зернотрейдером, за якою загальний обсяг поставки зерна сягає близько 100 тисяч тонн.

Так, згідно документу, протягом наступного маркетингового року «Альфред С. Топфер Інтернешенал (Україна)» здійснюватиме поставку зерна для ЗАТ «Холдинг «Т і С» та ЗАТ «Укрзернопром» за попередньо розробленим механізмом, який прописаний у додатково укладених угодах. Зокрема, ЗАТ «Холдинг «Т і С» протягом наступного року планує викупити близько 25 тисяч тонн зерна за зазделегідь погодженим графіком та ціною. ЗАТ «Укрзернопром» має намір викупити близько 70 тисяч тонн зерна. «Альфред С. Топфер Інтернешенал (Україна)» буде погоджувати із замовниками місця та умови зберігання зерна протягом усього періоду дії угод. Сума угод включає витрати на зерно, витрати на послуги по зберіганню зерна, витрати на фінансування та прибуток постачальника.

Така співпраця між українськими компаніями та міжнародним зернотрейдером побудована на досить вигідних для трьох сторін умовах. По-перше, це дозволить забезпечити хлібопекарні підприємства якісним борошном у необхідному обсязі за стабільною ринковою ціною. По-друге, ЗАТ «Холдинг «Т і С» та ЗАТ «Укрзернопром» отримають досить привабливі умови фінансування проекту, які забезпечує іноземний зернотрейдер, а також гнучкі графіки поставок. Щодо «Альфред С. Топфер Інтернешенал (Україна)», то компанія продовжуватиме стабільно працювати в Україні протягом наступного зернового року, здійснюючи поставки зерна для вітчизняних компаній.