Кращі за професією - відбір кращих пекарів та кондитерів в Одесі

28 вересня 2011

Сьогодні в Одесі відбувся регіональний етап 2-го Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «Кращий пекар», «Кращий кондитер» 2011 р.

Конкурс організований Всеукраїнською асоціацією пекарів та Всеукраїнською профспілкою працівників харчової, переробної промисловості та суміжних галузей і проводиться вже другий рік. Мета конкурсу - підвищення майстерності пекарів та кондитерів, підвищення іміджу професії, популяризації професії серед молоді.

Конкурс проходить у два етапи: на регіональному та національному рівні. Номінації конкурсу: «Кращий пекар», «Кращий кондитер», «Кращий майстер арт-класу», «Краща композиція «Євро-2012». Переможці регіонального рівня візьмуть участь у фінальному етапі, який відбудеться в листопаді 2011 р. в Києві. Переможці конкурсу будуть нагороджені поїздкою на кращі європейські виробництва, організовані компаніями «ЕКОТРЕЙД-Захід» (Польща) та «Лейпурін» (Фінляндія). На відміну від минулого року перед конкурсантами поставлені більш складні в порівнянні з минулим роком завдання.

Зокрема, цього року в конкурсі професійної майстерності взяли участь 11 конкурсантів в 4 номінаціях з Одеси та Одеської області, зокрема співробітники таких підприємств, як: «Одеський коровай», «Котовський хлібозавод», «Білгород-Дністровська паляниця». Конкурсні роботи оцінювало журі, до складу якого увійшли представники підприємств, Всеукраїнської асоціації пекарів, профспілки.

Переможці, які зайняли 1 місця у номінаціях, будуть відправлені на національний етап до Києва, де змагатимуться у майстерності зі своїми колегами з інших регіонів за почесне звання та головний приз - поїздку з обміну досвідом на кращі європейські виробництва.

Переможці регіонального конкурсу професійної майстерності 2011 на ВАТ «Одеський коровай»:

У номінації «Кращий пекар»:

I місце - Гордієнко Світлана Михайлівна (ТОВ «Білгород-Дністровська паляниця») за булочку «Яблуко в снігу»

II місце - Вегнер Ольга Іванівна (ВАТ «Одеський коровай»)

III місце - Ларек Івана Федорівна (ВАТ «Одеський коровай»)

У номінації «Кращий кондитер»:

I місце - Слинько Наталя Олегівна (ТОВ «Котовський хлібозавод») за тістечка «Кошики»

II місце - Яценко Наталія Миколаївна (ТОВ «Білгород-Дністровська паляниця»)

III місце - Карпова Тетяна Михайлівна (ВАТ «Одеський коровай»)

У номінації «Кращий майстер арт-класу»:

I місце - Вегнер Ольга Іванівна (ВАТ «Одеський коровай») за композицію «Моя мрія»

II місце - Карпова Тетяна Михайлівна (ВАТ «Одеський коровай»)

III місце - Ларек Івана Федорівна (ВАТ «Одеський коровай»)

У номінації «Краща композиція «Євро-2012»:

I місце - Слинько Наталя Олегівна (ТОВ «Котовський хлібозавод») за композицію «Футбольний стадіон»

II місце - Нейздомінова Лариса Іванівна (ТОВ «Білгород-Дністровська паляниця»)

III місце - Гордієнко Світлана Михайлівна (ТОВ «Білгород-Дністровська паляниця»)

Приз глядацьких симпатій - Вегнер Ольга Іванівна (ВАТ «Одеський коровай») за композицію із солоного тіста «Моя мрія».