Головна



В Одесі відкривається виставка «Різдвяна випічка»

17 грудня 2010

Сьогодні в одеському Музеї хліба відкривається виставка традиційної різдвяної випічки, де буде представлено більше 50 видів святкових хлібобулочних виробів.

Зокрема, виставка презентує традиційні вироби, які випікаються до Різдва в країнах Європи: пряникові будиночки, сніговики, кренделі з різними начинками, посипаннями, спечені біблійні персонажі, пироги, штоллен, виготовлені за різними рецептами, печиво, а також фруктові хліба.

 

У центрі виставкової експозиції розміщений великий Дрезденський штоллен, виготовлений за традиційним рецептом з борошна, сухофруктів, цукатів, мигдалю та коньяку, зверху густо посипаний цукровою пудрою. Саме цей виріб вважається найголовнішим і найпопулярнішим серед різдвяної випічки в Європі. Згідно з легендою, штоллен символізує немовля Ісуса, загорнутого в білосніжну пелюшку.

 Українська випічка буде представлена різдвяними калачами, пирогами з різними начинками, посипаннями, пиріжками, пряниками, печивом. Весь асортимент приготований за традиційними українськими рецептами обрядової випічки.

Апетитна експозиція відкрита для відвідувачів з 17 по 30 грудня, з 14:00 до 16:00 (вул. Генерала Петрова, 14). Виставку проводить ВАТ "Одеський коровай" спільно з Асоціацією німецької технології випічки.