«Одеський коровай» відкрив виставку великодніх пасок в Музеї хліба

29 березня 2010

Сьогодні ВАТ «Одеський коровай» презентувало виставку великодніх пасок в Музеї хліба. Святкову виставку відкрив отець Андрій з Собору Святого Георгія Побідоносця (Одеса), який освятив виробництво і благословив підприємство на випічку паски.

Зокрема, в музеї представлені паски, приготовлені за старовинними рецептами. Наприклад, куліч «Царський» з пінкою, виготовлений за рецептом зі старовинної куховарської книги царських часів, з додаванням сиру, цукру, молочних свіжезібраних пінок, вершкового масла, родзинок і ваніліну. Раніше такий куліч випікався у спеціальних декоративних формах.

Крім того, на виставці представлені паски, виготовлені за оригінальними рецептами: куліч «Медовий» з додаванням меду, куліч «Бабусин» за домашнім сільським рецептом, паска з вершками, паска «Найбільше здобна» і т.д., а також за національними рецептами: куліч «Грецький» з кунжутом, куліч «Тірольський» з цукатами і мигдалем. Кожна з представлених пасок має свої секрети замісу та випічки, які освоїли пекарі «Одеського короваю». Планується, що вже в наступному році «Одеський коровай» випустить кілька нових великодніх пасок за старовинними рецептами, надавши одеситам можливість не тільки подивитися, але і спробувати оригінальну святкову випічку.

Виставка буде працювати з 29 березня до 23 квітня з 14:00 до 18:00, тому оригінальні паски зможуть побачити всі бажаючі. Додаткову інформацію про виставку та роботу Музею хліба можна отримати за телефоном: (048) 728-59-39.

Нагадаємо, що Музей хліба був відкритий «Одеським короваєм» у 2008 р. У музеї представлені експозиції: «Історія хлібопечення», «Хлібопечення в царські часи», «Хлібопечення в революційний період», «Хлібопечення в часи Великої Вітчизняної війни», «Сучасний етап розвитку хлібопечення Одеси», «Одеський коровай» сьогодні». На тематичних стендах зібрані унікальні матеріали: укази імператриці Катерини і градоначальників Одеси кінця 18 ст., Статути хлібопекарського підприємства, старовинні рецепти і технології приготування хліба, документи і фотографії військового і післявоєнного періоду. Всі матеріали були зібрані з міського архіву, а також з приватних сімейних архівів жителів міста, співробітників підприємства.

ВАТ «Одеський коровай» - найбільший виробник хлібобулочної продукції в Одеській області. Контрольний пакет акцій належить ЗАТ «Холдинг «Т і С» (Київ). Голова правління ВАТ «Одеський коровай» - Турчанська Світлана Валеріївна. До ВАТ «Одеський коровай» входять головне підприємство ім. Касьянова і хлібозавод № 2, сукупна потужність яких дозволяє випікати до 400 т хлібобулочних виробів на добу. Вся продукція підприємства виробляється під ТМ «Булкін».