«Альфред С. Топфер Інтернешенал (Україна)» вдруге підписав Меморандум про співпрацю з вітчизняними виробниками борошна та хліба

Генеральний директор «Альфред С. Топфер Інтернешенал (Україна)» Бьорн Штендель, Президент ЗАТ «Холдинг «Т і С» Володимир Слабовський, Перший заступник голови правління ЗАТ «Укрзернопром» Євген Ленг та генеральний директор ТОВ «Хмельницьк-Млин» Василь Барилюк урочисто підписали Меморандум про співпрацю.

Це вже друга угода про співпрацю між вітчизняними компаніями та іноземним зернотрейдером, головна мета якого забезпечити українських виробників зерном за стабільною ціною та на прийнятних умовах фінансування. Врахувавши досвід своїх колег, до підписання Меморандуму долучилась ще одна велика українська компанія – ТОВ «Хмельницьк-млин».

Згідно документу протягом наступного маркетингового року «Альфред С. Топфер Інтернешенал (Україна)» здійснюватиме поставку зерна для ЗАТ «Холдинг «Т і С», ЗАТ «Укрзернопром» та ТОВ «Хмельницьк–млин» за попередньо розробленим механізмом, умовами фінансування та гнучким графіком поставок, які прописані у додатково укладених угодах. Зокрема, протягом 2008-2009 маркетингового року ЗАТ «Холдинг «Т і С» планує викупити близько 20 тис. т зерна, «Хмельницьк-млин» - близько 20 тис. т зерна. Зернотрейдер зобов’язується погоджувати із замовниками місця та умови зберігання зерна протягом усього періоду дії угод. Сума контрактів включає витрати на закупку зерна, витрати на послуги по зберіганню зерна, витрати на фінансування та прибуток постачальника. Крім того, враховуючи попередній досвід, покупець має право збільшувати обсяги поставок зерна. Адже минулого року замість запланованих 25 тис. т «Холдинг «Т і С» викупив 35 тис. т зерна для забезпечення своїх виробничих підприємств. Усього протягом минулого року «Альфред С. Топфер Інтернешенал (Україна)» поставив близько 415 тис. т зерна українським компаніям.

Як показав досвід минулого року, така співпраця між українськими компаніями та міжнародним зернотрейдером є взаємовигідна для усіх сторін. Зокрема, українським виробникам пропонуються вигідні умови фінансування, які сьогодні не можуть забезпечити банківські та інші фінансові установи. Крім того, підприємства забезпечуються основною сировиною за гнучкими графіками в залежності від своїх виробничих потреб. З іншого боку, «Альфред С. Топфер Інтернешенал (Україна)» продовжуватиме стабільно працювати в Україні протягом наступного зернового року, здійснюючи поставки зерна для вітчизняних компаній і тим самим створюючи стабільні умови на ринку борошна та хліба.

Довідка:

«Компанія «Alfred C. Toepfer International» була заснована у м. Гамбург у 1919 і є одним з провідних підприємств у галузі торгівлі сільськогосподарськими культурами, а саме зерновими та кормовими продуктами, рослинними оліями, борошном, солодом та мінеральними добривами, маючи 43 офіси та регіональні відділення у всьому світі.

ТОВ «Альфред С. Топфер Інтернешенал (Україна)», дочірня компанія “Alfred C. Toepfer International”, працює в Україні з 1999 року і є одним з найбільших зернотрейдерів та інвесторів в аграрному секторі. Компанія має 7 відділень у різних регіонах України, а також володіє 11-ма елеваторами для зберігання зерна (включаючи два портових елеватори).

ЗАТ «Холдинг «Т і C» –один з найбільших операторів на ринку хліба та хлібобулочних виробів України. Президентом ЗАТ «Холдинг «Т і С» є Слабовський Володимир Леонардович. Сьогодні ЗАТ «Холдинг «Т і C» керує наступними виробничими підприємствами хлібопекарної галузі: ВАТ «Кримхліб» (ТМ «Булкін»), ВАТ «Одеський коровай» (ТМ «Булкін», ТМ «Духмяний хліб», ТМ «EURO», ТМ «Съеш-ка»), ЗАТ «Бахчисарайський хлібозавод», ТОВ «Білгород-Дністровська паляниця», ТОВ «Котовський хлібозавод», а також зернопереробне підприємство ВАТ «Сімферопольський КХП». Загальна потужність підприємств ЗАТ «Холдинг «Т і C» з виробництва хліба та хлібобулочних виробів складає близько 700 т на добу , муки – до 500 т на добу.

ЗАТ «Укрзернопром» є одним з лідерів в галузі рослинництва та виробництва хлібобулочних виробів в Україні. Компанія займає провідне місце серед виробників хліба в Україні – загальна виробнича потужність складає 700 т хлібобулочних виробів на добу та більше 400 т борошна. До складу закритого акціонерного товариства входить «Укрзернопром Агро» – найбільший виробник рапсу в Україні, який об’єднує 16 агрофірм в 10 областях України, загальний обсяг землі в оренді більше 70 тисяч гектарів.

ТОВ «Хмельницьк-Млин» засновано у 2000 році. Підприємство очолює генеральний директор Барилюк Василь Іванович. Основною діяльністю підприємства є виробництва пшеничного та житнього борошна та послуги по прийому та зберіганню сільськогосподарської продукції. Потужності підприємства з виробництва пшеничного борошна становлять 100 т переробки зерна на добу. В 2007 році була запущена лінія по випуску житнього борошна продуктивністю переробки 50 т житнього зерна на добу. ТОВ «Хмельницьк-Млин» володіє потужностями зі зберігання зерна загальною місткістю 28 000 т зерна. Протягом 2009-2010 років компанія планує збудувати елеватор загальною місткістю 80 000 тис. т зерна та завод з виробництва круп продуктивністю 90 т продукції за добу.